Слова і справи Резніченка: хто тепер керуватиме Дніпропетровщиною?

Читать на русском

Валентин Резніченко, на якого відсьогодні покладено обов'язки голови Дніпропетровської обласної адміністрації, вже встиг приміряти на себе роль губернатора, щоправда в іншій області і без приставки «в. о.».

За місяць свого перебування на посаді голови Запорізької ОДА (з якої, до речі, ще не звільнився), Резніченко встиг роздати 8 обіцянок, 1 з яких уже зареєстрована системою народного контролю «Слово і Діло» як виконана.

Так, 21 лютого, в перший день свого призначення керівником Запорізької ОДА, Резніченко пообіцяв: не призначатиме на посади заступників «людей зі свого оточення». Формально він свого слова дотримав, хоча певний зв'язок чиновника та одного з його заступників, Леоніда Березинського, все ж таки прослідковується – обидва родом з Дніпропетровська. Втім, призначення Березинського сам Резніченко тоді прокоментував так: «Молодий, перспективний державний діяч. Кандидат наук, з хорошою англійською мовою. Попрацював на держслужбі (в структурі Мінекономіки – ред.) і знає багато процесів, але мізки ще працюють, щоб щось змінити».

Втім, за цей місяць Резніченко запам'ятався не лише своїми гучними заявами, але й неродинарними вчинками: перше, що зробив губернатор на новій посаді – наказав перераховувати свою зарплатню на рахунок Бердянської школи-інтернату та змусив усіх керівників структурних підрозділів ОДА написати заяви на звільнення «за власним бажанням».

Що ж до обіцянок Валентина Резніченка, то серед них вирізняються його заяви про те, що Запорізька область стане пілотною в питанні реалізації реформ з децентралізації та реформування ЖКГ, а також стосовно вирішення проблеми корупції в обласній архітектурно-будівельній інспекції.

Обидві обіцянки – поки що в процесі виконання, як і ще 4 зобов'язання чиновника, які він іще має шанс виконати. Адже закон не забороняє суміщати кілька державних посад, якщо для того є крайня потреба.

А от чого не встиг губернатор протягом цього місяця – то це розібратися з кадровими призначеннями в районних адміністраціях: попри зобов'язання Резніченка, станом на 25 березня так і не призначений голова Якимівської РДА.

Нагадаємо, сьогодні Ігор Коломойський залишив посаду голови Дніпропетровської ОДА, після чого заяву на звільнення написав і його заступник Геннадій Корбан. 28 березня екс-губернатор обіцяє прозвітувати про свою роботу перед дніпропетровцями.

Як зазначають джерела «Слова і Діла», в Адміністрації Петра Порошенка наразі не розглядають альтернативної кандидатури на цю посаду, окрім Резніченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: