Порошенко прийняв відставку Коломойського (оновлено)

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Виконувати обов'язки губернатора області буде екс-голова Запорізької ОДА та соратник Бориса Ложкіна Валентин Резніченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Маємо забезпечити мир, стабільність та спокій. Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном України на Сході, захищати мир та спокій громадян», – цитує голову держави його прес-служба.

Услід за відставкою Коломойского, про своє бажання звільнитися з посади заявив і один із його заступників Геннадій Корбан.

У свою чергу, народний депутат та соратник екс-губернатора Борис Філатов зазначив, що 28 березня в Дніпропетровську «буде заслухано річний звіт команди Коломойського. Будуть присутні народні депутати, лідери громадської думки, добровольці, волонтери, новий губернатор».

Думки експертів стосовно факту відставки Коломойського загалом свідчать про те, що більшість сприймає таке рішення як логічний крок. «Рішення Порошенка задовольнити прохання про відставку Коломойського може стати поворотним у кар'єрі самого президента. Порошенко – людина компромісів, на відміну від того ж Коломойського. І тому Петро Олексійович до останнього уникав відкритої конфронтації з харизматичним олігархом. Ситуація в Укртранснафті і Укрнафті не залишила Президенту вибору. Якби тут він проявив компромісність, його б чекало ослаблення всередині країни і нерозуміння зовнішніх партнерів. В першу чергу США», – зазначив політолог Тарас Березовець.

У свою чергу, народний депутат Сергій Лещенко опублікував в мережі запис розмови екс-губернатора з керівником «Нафтогазу», в якій перший погрожував Коболєву захопленням «Укртрансгазу». Це, на думку Лещенка, стало зайвим підтвердженням правильності кадрової політики Порошенка.

Політичний аналітик Павло Нусс заявив, що, на його думку, відставка Ігоря Коломойського – це компромісне рішення сторін. «Ігор Валерійович обрав бізнес і відсторонився від політичного управління регіоном, при цьому буде активно брати участь у житті області і країни. Про його роль в управлінні конфліктного підприємства стоїть не розмірковувати, а дочекатися підтвердження або спростування», – переконаний він.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: