Німеччина з 1 листопада скасувала плату за візи для громадян України

Читать на русском

Федеративна Республіка Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, проходження практики, возз'єднання сім'ї і т.д.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН, а також про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Зазначене рішення було прийнято німецькою стороною виключно для громадян нашої держави з урахуванням розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.10.2014 р № 1016-р «Про оформлення довгострокових віз для в'їзду в Україну громадянам Федеративної Республіки Німеччина».

«Практична реалізація домовленості з ФРН про скасування оплати за оформлення довгострокових віз надасть українській стороні додаткові аргументи у переговорному процесі з іншими країнами Євросоюзу щодо подальшої лібералізації режиму поїздок українських громадян до ЄС, а також має важливе значення в контексті безвізового діалогу з ЄС та прискорить інтеграцію нашої держави в єдиний європейський простір», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посол США впевнений, що поки Захід страждає від санкцій - Україна заробляє

Нагадаємо, Німеччина стала 6-ою країною Європейського Союзу, що скасувала для українців оплату при оформленні довгострокових віз. Раніше на такий крок пішли Латвія, Литва, Естонія, Словаччина та Польща

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: