Посол США впевнений, що доки Захід потерпає від санкцій – Україна заробляє

Читать на русском

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт звинуватив Київ у затягуванні та непрозорості процессу введення санкцій проти Росії.

У той час, як західні партнери несуть збитки від введених обопільних санкцій відносно Російської Федерації, український бізнес продовжує отримувати прибутки від співпраці з росіянами, передає думку Пайетта «Слово і Діло» з посиланням на «Фокус».

«Принципово важливо, щоб українські рішення у сфері економіки і торгівлі не підривали ту дію, яку повинні надавати європейські та американські санкції. Це не найкраща ситуація – коли українські фірми отримують комерційну вигоду, в той час як європейські або американські фірми змушені терпіти збитки в результаті дій з підтримки українського суверенітету і територіальної цілісності», – поскаржився посол.

Разом з тим, голова американського диппредставництва закликав українську владу займатися впровадженням санкцій максимально прозоро. Найкращий спосіб, на думку Пайетта – публікувати список санкцій у державних ЗМІ, аби виключити підозри у «закулісних домовленостях».

Читайте також: У Києві запровадили власні санкції проти Росії

Нагадаємо, що закон про санкції проти Росії був прийнятий Верховною Радою ще 14 серпня і підписаний Президентом 10 вересня. З цього приводу міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що до «чорного списку» увійдуть 65 юридичних та 176 фізичних осіб. Однак пізніше з'ясувалося, що прізвища людей та назви підприємств оприлюднені не будуть, залишившись інформацією для внутрішнього користування в Кабінеті міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: