Екс-міністр доходів Клименко поцупив 6 мільярдів гривень - Генпрокуратура

Читать на русском

Генеральна прокуратура України підозрює колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у завданні державі 6-мільярдного збитку.

Про це із посиланням на прес-службу Генпрокуратури повідомляє «Слово і Діло».

«Встановлено, що О. Клименко, за попередньою змовою з іншими посадовцями Міндоходів, організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані «програмні» підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю», - йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

Крім того, у відомстві кажуть, що Клименко створив схему, що дозволяла підприємцям ухилятися від сплати податків до Державного бюджету через підконтрольні йому обготівкові структури. Таким чином, замість бюджету, кошти платників податків осідали у кишенях міністра та його поплічників.

Наразі у Генпрокуратурі відкрито справи проти багатьох чиновників уряду Азарова. Сам екс-прем’єр також офіційно перебуває у розшуку.

Мають питання правоохоронці і до колишнього президента. Януковича наразі звинувачують як в економічних злочинах, так і в організації терористичних актів. Саме так у Махніцького класифікували масові вбивства людей у центрі Києва минулої зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: