Януковича, Захарченка та Якименка звинувачують у тероризмі

Читать на русском

Генеральна прокуратура України відкрила провадження стосовно Януковича, Захарченка та Якименка за підозрою в організації терористичних актів.

Про це посилаючись на прес-службу ГПУ повідомляє «Слово і Діло».

«Встановлено, що Віктор Янукович, Олександр Якименко та Віталій Захарченко за попередньою змовою створили терористичну організацію, діяльність якої призвела до масової загибелі людей 20.02.2014 на вул. Інститутській у місті Києві, а також залучили до її складу військових службовців Служби безпеки України і внутрішніх військ МВС України», - йдеться у повідомленні відомства.

Згідно Кримінального Кодексу України, якщо чиновників-утікачів вдасться затримати і довести їх провину в суді, їм загрожує від 5 до 12 років ув'язнення та штраф.

«Слово і Діло» вже неодноразово повідомляло про правопорушення, у яких нині підозрюється колишній глава держави. Серед них – масові вбивства та порушення прав людини під час протестних акцій у Києві взимку 2014 року та економічні злочини з боку самого Януковича та його наближених осіб.

Вчора, 17 квітня, відповідне звернення до Гаазького суду направив в. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця. Кількома днями раніше про причетність родини екс-президента до сепаратистського руху на східній Україні заявила народний депутат Леся Оробець. А вже сьогодні генпрокурор Олег Махніцький повідомив про те, що син Віктора Януковича відтепер також у розшуку за звинуваченням у «службовому підробленні».

Очільник Генеральної прокуратури України Олег Махніцький дав 15 обіцянок, що вже були зафіксовані «Словом і Ділом». Поки що система народного контролю не зареєструвала жодної невиконаної обіцянки генерального прокурора, натомість, 2 з них він уже виконав. Які саме – дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: