Яценюк готовий віддати українську ГТС в експлуатацію американцям

Читать на русском

Прем’єр Арсеній Яценюк висловив готовність допустити американських та європейських інвесторів до експлуатації української газотранспортної системи.

Про це він заявив у вівторок, 22 квітня, після зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Ми готові розглядати питання спільної експлуатації і модернізації української газотранспортної системи», - зазначив голова уряду.

Зі слів Яценюка, співпраця з американськими та європейськими інвесторами в енергетичному секторі змогла би допомогти вирішити проблему енергетичної залежності України від Росії.

Як повідомлялося, на початку квітня Арсеній Яценюк заявив, що Україна не купуватиме газ за ціною 485 доларів за тисячу кубометрів, як того хоче Росія.

В середині квітня НАК «Нафтогаз України» повторно направив російському «Газпрому» свою пропозицію про повне погашення боргів у розмірі $2,2 млрд за імпортований раніше газ за умови узгодження ціни на російське паливо на рівні $268,5 за 1 тис. куб. м.

3 березня Яценюк заявив, що Україна виплатить борг «Газпрому». 2 квітня Яценюк пообіцяв, що об'єми реверсних поставок газу з Європи в Україну становитимуть до 20 млрд кубометрів.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовані 236 обіцянок Яценюка. Скільки з них були виконані, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: