Стало відомо, коли Байден підпише законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Байден пообіцяв підписати законопроект про допомогу Україні у середу, щоб можна було розпочати надсилати зброю та обладнання вже цього тижня.
Ілюстративне фотоPAP/EPA

Президент США Джо Байден привітав ухвалення Сенатом законопроєкту із допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню, пообіцявши підписати закон у середу, 24 квітня.

Про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Сенаті приєдналася до Палати представників, щоби відповісти на поклик історії в цей критичний переламний момент», - наголосив лідер США.

Згідно зі словами Байдена, потреба нагальна: для України, яка стикається з невпинними бомбардуваннями з боку росії; для Ізраїлю, який щойно зіткнувся з безпрецедентними атаками з боку Ірану; для біженців і тих, хто постраждав від конфліктів і стихійних лих у всьому світі, зокрема в Секторі Гази, Судані та Гаїті; і для партнерів, які прагнуть безпеки та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Я хочу подякувати лідеру Шумеру, лідеру МакКоннеллу та всім двопартійним законодавцям у Сенаті, які проголосували за цей законопроект. Цей важливий закон зробить нашу країну та світ більш безпечними, оскільки ми підтримуємо наших друзів, які захищаються від терористів, таких як ХАМАС, і тиранів, таких як путін», - додав президент США.

Нагадаємо, щойно Сенат Конгресу США підтримав законопроєкт H.R.815, який передбачає допомогу Україні, а також проєкти закону щодо допомоги Ізраїлю й Тайваню.

Посол України в США Оксана Маркарова висловила думку, що перша частина західної зброї із пакету допомоги США може надійти в Україну до кінця місяця.

А CNN написало про те, що Сполучені Штати наперед перекинули до країн Європи частину озброєння із нового пакету допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: