Сенат США проголосував за виділення фінансування Україні, Ізраїлю й Тайваню

Читать на русском
Сенат схвалив законопроект про надання допомоги Україні. Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден.
Фото: shutterstock.com

Сенат Конгресу США у вівторок підтримав законопроєкт H.R.815, який передбачає допомогу Україні, а також проєкти закону щодо допомоги Ізраїлю й Тайваню.

Про це йдеться у трансляції голосування в Сенаті США.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Законопроєкт про виділення фінансування союзникам США, що передбачає надання Україні допомоги на 61 млрд доларів, набрав 79 голосів «за». «Проти» проголосувало 17 сенаторів.

Таким чином, обидві палати американського конгресу схвалили законопроєкт.

Відтепер для набуття чинності законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Як відомо, цей законопроект передбачає виділення фінансів на допомогу Україні на загальну суму в більш як 60 мільярдів доларів. Зокрема 49,9 млрд доларів передбачено на оборонні видатки, 1,57 млрд буде направлено на економічну допомогу і ще 400 млн на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Водночас законопроект передбачає 7,8 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, але ці гроші будуть надані як кредит. Його умови будуть визначені окремим договором.

Варто зазначити, що США готують найбільший пакет озброєння для України, приблизна його вартість становитиме мільярд доларів.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо іноземної допомоги для України.

Посол України в США Оксана Маркарова висловила думку, що перша частина західної зброї із пакету допомоги США може надійти в Україну до кінця місяця.

А CNN написало про те, що Сполучені Штати наперед перекинули до країн Європи частину озброєння із нового пакету допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: