Сунак у розмові з Зеленським повідомив про виділення Україні рекордного пакету військової допомоги

Читать на русском
Британія виділяє Україні найбільший пакет військової допомоги на суму 500 млн фунтів, підтвердив Ріші Сунак.
latimes.com

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським повідомив про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги обсягом півмільярда фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Кемерон відповів, чому ВПС Британії не можуть збивати дрони над Україною, як над ІзраїлемБританія не може збивати дрони над Україною, як над Ізраїлем, оскільки боїться ескалації через конфлікт сил НАТО із росіянами.

Британія надасть додаткові 500 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді негайного фінансування для підтримки пріорітетних напрямків, включаючи додаткові боєприпаси, протиповітряну оборону та безпілотники. Таким чином, загальний обсяг допомоги цього року сягне 3 мільярдів фунтів стерлінгів.

Крім того, Міноборони надішле найбільший в історії пакет обладнання, який включає 60 катерів, понад 400 транспортних засобів та понад 1600 ракет.

Зеленський уточнив, що допомога включатиме ракети Storm Shadow.

«Вдячний Великій Британії та особисто прем’єр-міністру за прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях», – написав він і додав, що обговорив із Сунаком створення моделі конфіскації російських активів.

Нагадаємо, на початку року Ріші Сунак оголосив, що Британія надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 мільярда фунтів (приблизно 3,2 млрд доларів). Озброєння в рамках цього пакету буде передано протягом 2024 та 2025 років.

Наприкінці лютого стало відомо, що Британія підготувала для ЗСУ нову партію ракет Brimstone.

10 квітня Україна та Велика Британія підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: