Атака Ірану на Ізраїль призвела до найбільшого порушення авіаційного руху з часів теракту 11 вересня – Reuters

Читать на русском
Міжнародні авіакомпанії зіткнулися з перебоями у польотах після ударів Ірану по Ізраїлю. За оцінкою експерта, це було найбільшим порушенням авіаперевезень з часу терактів 11 вересня.
Reuters

Атака Ірану на Ізраїль спричинила хаос в авіаційному русі, оскільки міжнародним авіакомпаніям довелося скасовувати рейси або змінювати маршрути польотів.

Про це пише Reuters.

У повітряному просторі яких країн є обмеження для цивільної авіаціїУ повітряному просторі яких країн є обмеження польотів цивільної авіації – на інфографіці.

Як мінімум дюжині авіакомпаній за останні два дні довелося скасовувати рейси або змінювати маршрути, зокрема Qantas, Lufthansa, United Airlines та Air India.

За оцінкою засновника консультаційної фірми з управління польотами OPSGROUP Марка Зі, це було найбільшим порушенням авіаперевезень з часу терактів у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

«З того часу у нас не було ситуації, коли так швидко закривалася така кількість різних повітряних просторів, і це створює хаос», — сказав експерт, додавши, що перебої, ймовірно, триватимуть ще кілька днів.

Він пояснив, що через повітряний простір Ірану проходять маршрути між Європою та Азією, і літакам залишалося летіти через Туреччину, або через Єгипет і Саудівську Аравію.

Ізраїль закрив свій повітряний простір у суботу, 13 квітня, а потім знову відкрив його вранці 14 квітня. Йорданія, Ірак та Ліван також відновили польоти над своїми територіями.

Найбільші авіакомпанії Близького Сходу, зокрема Emirates Airlines, Qatar Airways та Etihad Airways, заявили, що відновлять роботу в регіоні після скасування або зміни маршруту деяких рейсів.

Агентство зазначає, що це новий удар по авіаційній галузі, яка до цього стикалася з безліччю обмежень через війну між Ізраїлем та ХАМАС, а також між Україною та росією.

Нагадаємо, вночі 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю масованого удару з використанням ракет і безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу, у ЦАХАЛ заявили, що 99% було перехоплено. Відбиття атаки обійшлося Ізраїлю приблизно у 1-1,3 млрд доларів.

Президент країни Іцхак Герцог назвав повітряну атаку з боку Ірану «оголошенням війни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: