Стало відомо, скільки витратив Ізраїль на відбиття іранської атаки

Читать на русском
Масована атака Ірану із застосуванням сотень безпілотників та балістичних ракет обійшлося Ізраїлю у 1-1,3 млрд доларів.
Фото: Reuters

Відбиття атаки з боку Ірану, яка сталася у ніч проти 14 квітня, обійшлася Ізраїлю приблизно у 4-5 мільярди шекелів. Це близько 1-1,3 мільярдів доларів.

Про це заявив генерал запасу Армії оборони Ізраїлю і колишній фінансовий радник начальника штабу Рам Амінах в ефірі Ynet Studio.

«Якщо ми говоримо про балістичні ракети, які потрібно збивати системою Arrow, про крилаті ракети, які потрібно збивати іншими ракетами, і про БПЛА, які ми збиваємо в основному літаками, виходить 3,5 млн доларів на балістичну ракету, 1 млн доларів на крилату ракети. Додаткові витрати на літаки. Усього близько 4-5 млрд шекелів (1,3 млрд доларів)», – наголосив він.

Амінах зазначив, що собівартість відбиття атаки для Ізраїлю перевищує витрати Ірану на її організацію вдесятеро. При цьому чистий бюджет ЦАХАЛ у 2023 році становив 60 мільярдів нових шекелів.

«Ці суми необхідно знати, щоб розуміти здатність Ізраїлю захищатися від наступних подібних масованих атак, які виснажують ППО більш дешевою зброєю», – додав генерал запасу.

Нагадаємо, президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що своїм масованим ударом Іран «оголосив війну».

Як відомо, пізно ввечері 13 квітня Іран почав очікувану атаку, запустивши по Ізраїлю сотні дронів і ракет. Це стало відповіддю на удар Ізраїля по іранському консульству у Сирії.

14 квітня в ЦАХАЛ повідомили, що Іран протягом кількох годин запустив по Ізраїлю близько 350 ракет і безпілотників. Армія оборони Ізраїлю спільно з партнерами збили 99% цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: