Повітряна атака Ірану є оголошенням війни – президент Ізраїлю

Читать на русском
Дії Ірану, який завдав ударів по території Ізраїлю в ніч проти 14 квітня, є оголошенням війни, заявив президент Ізраїлю Іцхак Герцог.
Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Повітряна атака з боку Ірану в ніч на 14 квітня є «оголошенням війни» Ізраїлю.

Про це заявив президент країни Іцхак Герцог, повідомляє The Times of Israel.

«Це оголошення війни», – сказав він, коментуючи іранську атаку.

Герцог зазначив, що зараз Ізраїль «розглядає всі варіанти» відповіді на атаку, але не шукає війни.

«Зараз, оскільки ми стримані і знаємо про наслідки, і, крім того, обговорюємо це з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти. Я цілком впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту і оборони нашого народу. Ми не шукаємо війни», – підкреслив Герцог.

Він додав, що іранська атака – це ще один прикладом того, як Іран поширює хаос, терор та нестабільність по всьому світу.

«Прийшов час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані і дав зрозуміти іранському режиму, що це не може бути прийнятним», – додав Герцог.

Як відомо, протягом кількох останніх днів Ізраїль і США готувалися до того, що Іран атакує Ізраїль за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян. Унаслідок удару загинули високопоставлені чиновники КВІР.

Пізно ввечері 13 квітня Іран почав очікувану атаку, запустивши по Ізраїлю сотні дронів і ракет.

14 квітня в ЦАХАЛ повідомили, що Іран протягом кількох годин запустив по Ізраїлю близько 350 ракет і безпілотників. Армія оборони Ізраїлю спільно з партнерами збили 99% цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: