Туреччина стурбована загрозою масштабної війни через події на Близькому Сході – МЗС

Читать на русском
На тлі масованої атаки Ірану на Ізраїль у Туреччині попередили про загрозу масштабнішої війни у регіоні.
Фото: Getty Images

Після масованої повітряної атаки Ірану на Ізраїль Туреччина застерегла від можливої регіональної війни.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Туреччини, яку наводить Anadolu.

«Ми вже давно нагадуємо всім нашим партнерам про наші застереження, що війна Ізраїлю в Газі несе в собі ризик поширення і ескалації», – йдеться в заяві МЗС.

У заяві зовнішньополітичного відомства також наголошується, що авіаудар по дипломатичному об'єкту у столиці Сирії Дамаску, внаслідок якого загинуло кілька іранських воєначальників, «виправдав занепокоєння» Анкари.

«Відплата Ірану за цей напад і подальший розвиток подій ще раз показали, що події можуть швидко перерости в регіональну війну», – додали в міністерстві.

У МЗС також зазначили, що турецькі офіційні особи провели переговори зі своїми іранськими та американськими колегами із закликом до поміркованості.

У заяві наголошується, що Туреччина «чітко передає наші послання іранським офіційним особам і західним країнам, які мають вплив на Ізраїль, із закликом припинити ескалацію».

«Ми продовжимо наші зусилля, щоб запобігти процесу, який завдасть остаточної шкоди стабільності нашого регіону і спричинить більші конфлікти на глобальному рівні», – заявили у МЗС.

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня Іран масовано атакував Ізраїль за допомогою дронів і ракет. Це стало відповіддю на удар Ізраїлю по консульству Ірану у Сирії, внаслідок якого загинув високопоставлений генерал.

Як відомо, Іран випустив по Ізраїлю понад 300 ракет і дронів.

У ЦАХАЛ заявили, що збили 99% іранських повітряних цілей.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що своїм масованим ударом Іран оголосив війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: