Іран попередив, що вдарить більшою силою, якщо Ізраїль відповість на останню атаку

Читать на русском
Іран пригрозив, що відповість з більшою силою, якщо Ізраїль завдасть ударів у відповідь на обстріл, що відбувся в ніч на неділю, 14 квітня.
focus.ua

Іран пригрозив, що відповість з більшою силою, якщо Ізраїль завдасть ударів у відповідь на обстріл, що відбувся в ніч на неділю, 14 квітня.

Про це повідомив посол і постійний представник Ірану в ООН Амір Саїд Іравані.

«Ісламська Республіка Іран без вагань здійснить своє невіддільне право на самооборону, коли це буде потрібно. Якщо ізраїльський режим знову здійснить будь-яку військову агресію, відповідь Ірану, безсумнівно, буде сильнішою і рішучішою», – заявив він.

Іравані також наголосив, що удари цієї ночі були нанесені у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня. Іран стверджує, що цей обстріл порушив міжнародне право і призвів до загибелі семи іранських військових радників, в тому числі ключових командирів Корпусу вартових ісламської революції.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

Варто додати, аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що комбінована атака дронами та ракетами на Ізраїль схожа на удари, які росія неодноразово завдавала по території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: