Через розбіжності у Конгресі США Україна втратила пів року – Зеленський

Читать на русском
Можливості України у війні проти країни-агресора рф залежать від схвалення американським Конгресом пакету військової допомоги Києву, підкреслив Зеленський.
Фото: Associated Press

Україна втратила пів року через суперечки у Конгресі США щодо нової допомоги. Більше часу гаяти не можна.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Він підкреслив, що можливості України залежать від того, яке рішення ухвалить Конгрес США, а також зазначив, що ЗСУ можуть проводити обмежені наступальні операції проти російських окупантів, але «щоб витіснити їх, потрібно більше зброї».

«Поки наша країна не знатимемо, що маємо постійну підтримку США, наші солдати залишатимуться там, де вони зараз знаходяться на сході», – наголосив Зеленський.

Також він зауважив, що поки Конгрес США сперечався навколо законопроєкту з допомогою Києву, Україна «втратила пів року».

«Ми втратили півроку… Ми більше не можемо гаяти час. Україна не може бути політичним питанням між партіями», – заявив Зеленський.

Також український президент зазначив, що критики допомоги Україні не розуміють суті цієї війни.

«Якщо Україна впаде, путін розділить світ на друзів і ворогів росії», – сказав він.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що українські військові можуть піти в новий контрнаступ уже цього року, але для цього потрібна стабільність на фронті.

Як відомо, 28 березня президент України провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном і розповів йому про ситуацію на фронті та «стрімке посилення російського повітряного терору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: