Тайвань закликав США не відмовлятися від допомоги Україні

Читать на русском
Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву закликав США надалі підтримувати Україну у протистоянні агресії рф, оскільки відмова від цього означатиме перемогу авторитарних держав.
Фото: Shutterstock

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що США необхідно продовжувати військову підтримку України, інакше Китай посилить свою пропаганду про те, що Вашингтон нібито є ненадійним партнером.

Про це пише The New York Times.

Яке американське озброєння мають армії України, Ізраїлю та ТайванюЯке американське озброєння та техніку мають армії України, Ізраїлю та Тайваню – на інфографіці.

«Світ не чорно-білий, у ньому все взаємопов'язано, тому неправильно розглядати виключно один конфлікт за один раз. Тому ми переконані, що США не можна відмовлятися від підтримки України», – наголосив тайванський дипломат.

За словами Ву, якщо росії вдасться окупувати більшу частину територій України, назвавши це своєю перемогою, то це розглядатиметься як «перемога авторитарних держав». У цьому контексті він вказав на зв'язок росії, Китаю, Північної Кореї та Ірану тепер.

«Тепер вони пов'язані один з одним», – зазначив Джозеф Ву.

Крім того, голова МЗС Тайваню переконаний, що у разі відмови США від постачання зброї Україні Китай вирішить, що зможе скористатися тактикою росії.

Також дипломат вказав, що Пекін поширює пропаганду про те, що НАТО нібито змусило президента рф володимира путіна почати вторгнення в Україну, а США в кінцевому підсумку нібито не мають наміру підтримувати Київ.

«Тому рішучість США в наданні підтримки тим країнам, які страждають від авторитарної агресії, надзвичайно важлива», – підсумував глава МЗС Тайваню.

Нагадаємо, нещодавно агентство Bloomberg писало, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Раніше китайський лідер Сі Цзіньпін заявив, що Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоч і підтримує «мирне возз'єднання».

Як відомо, у Конгресі США «застряг» законопроєкт, який містить допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю. Все, що про це відомо, – в інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: