Стала відома дата запуску Реєстру збитків для України

Читать на русском
Реєстр спочатку буде зосереджено на одній критичній категорії, а саме на пошкодженому чи знищеному житловому майні українців.
фото Харківська прокуратура

Міжнародний Реєстр збитків, яких зазнала Україна через агресію рф, почне приймати перші заяви 2 квітня 2024 року.

Про це повідомляється на сайті Реєстру у середу, 27 березня.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

«2 квітня 2024 року RD4U офіційно відкриє процес подання заяв про відшкодування збитків, втрат або шкоди, завданих російською агресією проти України», – йдеться у повідомленні.

Відкриття та презентація відбудуться у Гаазі в рамках міністерської конференції «Відновлення справедливості для України».

Початковий запуск 2 квітня буде зосереджено на одній критично важливій категорії, а саме – пошкодження чи руйнування житлового нерухомого майна. Очікується, що у цій категорії буде подано від 300 тисяч до 600 тисяч заяв.

Реєстр планує запустити додаткові категорії найближчим часом з особливим акцентом на заяви від осіб, які найбільше постраждали від війни, а також заяви, пов'язані з пошкодженням або руйнуванням об'єктів критичної інфраструктури України.

Нагадаємо, в Мін'юсті анонсували, що реєстр збитків від агресії рф незабаром відкриють для прийому заяв. В Укренерго назвали збитки для енергосистеми України після масованого обстрілу 22 березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: