Зеленський заявив, що ситуація на фронті набагато краща, ніж була останні три місяці

Читать на русском
Зеленський зазначив, що наступ росії було зупинено, а її армія перебуває в процесі втрати великої кількості життєво важливих сил.
Офіс президента

Українським захисникам вдалося зупинити просування російських окупантів. При цьому ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була упродовж останніх трьох місяців.

Про це президент України Володимир Зеленський заявляє в ефірі BFMTV.

Український лідер вважає що пауза у бойових діях дозволить росії взяти час, аби відновити спроможність своєї армії.

«Для путіна пауза - це не переговори, це кисень, спосіб перевести подих, взяти час, щоб відновити спроможність своєї армії, навчити своїх молодих призовників, які сьогодні йдуть в бій непідготовленими і тікають з поля бою. Це також спосіб перезапустити виробництво: нас обстрілюють північнокорейські снаряди та ракети», - відповів Зеленський на запитання про можливі переговори чи перемир'я, до чого закликав Папа Франциск.

Згідно зі словами керівника держави, наразі ситуація на фронті набагато краща, «ніж в останні три місяці».

«У нас були труднощі через брак артилерійських боєприпасів, повітряну блокаду, російської далекобійної зброї та високої щільності російських безпілотників», - розповів Зеленський.

Він зазначив, що «наступ росії було зупинено», а її армія «перебуває в процесі втрати великої кількості життєво важливих сил».

Водночас, Зеленський попередив, що такі твердження можуть втратити свою актуальність «через місяць чи тиждень», якщо наша країна не отримає достатньої допомоги.

Також коментуючи ситуацію навколо Авдіївки, президент розповів, що росіяни не захопили її, а просто знищили і потім зайшли. У зв'язку з цим глава держави звернув увагу на перевагу росії у далекобійній зброї та закликав країни Заходу надати таке озброєння.

Як відомо, перед цим Зеленський в інтрев'ю запевнив, що французькі військові «не будуть помирати в Україні».

Нагадаємо, що на Оріхівському напрямку фронту з'явилася нова точка спроб російського наступу.

Раніше західна розвідка повідомила, що росія виробляє втричі більше снарядів, ніж США та Європа можуть надіслати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: