Ворог вдвічі зменшив кількість авіаударів на фронті на тлі «сушкопаду» – ОСУВ «Таврія»

Читать на русском
Російська окупаційна армія останнім часом має меншу підтримку з повітря у зв'язку зі знищенням одразу 11 винищувачів Су-34.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія останнім часом має меншу підтримку з повітря у зв'язку зі знищенням одразу 11 винищувачів Су-34.

Про це повідомив речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій у коментарі «Еспресо».

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

За його словами, загальна кількість авіаударів з боку росіян за останні тижні скоротилася вдвічі.

«Якщо подивитися на статистику авіаударів, то вже можна стверджувати, що в результаті «сушкопаду», коли наші Повітряні сили засобами ППО вибивають російські літаки, насамперед Су-34, за лінією розмежування на території, яку контролює противник, то завдяки цьому кількість авіаударів з боку росіян скоротилася», – сказав Ліховий.

Він розповів, що у середині лютого ворог завдавав 50-70 авіаударів на добу. Нині цей показник становить у середньому 15-20 авіаударів.

«Це означає, що росіяни менше використовують керовані авіабомби, а це означає, що їхня піхота в сухопутному наступі має меншу підтримку з повітря. Тобто результативність російських штурмових дій уже менша», – реззюмував Ліховий.

Нагадаємо, у суботу, 2 березня, Повітряні сили ЗСУ застосували зенітні керовані ракети по двох ворожих літаках Су-34 і Су-35, в той же час підтвердилося збиття Су-34.

У лютому Сили оборони України знищили одразу 13 військових літаків російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: