У ЗСУ перевірять інформацію щодо ймовірного розстрілу полонених в Авдіївці

Читать на русском
У ЗСУ перевіряють інформацію щодо імовірного розстрілу полонених бійців в Авдіївці, які залишились на позиції Музей після відходу української армії.
Getty Image

В ОСУВ «Таврія» перевіряють інформацію щодо імовірного розстрілу українських полонених в Авдіївці.

Про це Суспільному заявив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Зауважимо, що 18 лютого проєкт DeepState опублікував інформацію, що нібито шестеро полонених українських військових були розстріляні в Авдіївці на позиції «Музей» («Зеніт»).

«Побратими впізнали бійців з відео, яке нещодавно поширилося московитами у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1», – йдеться у дописі.

Імовірно, це сталося 15 лютого.

Лиховій зазначив, що наразі немає можливості підтвердити або спростувати цю інформацію.

«Немає спростування або підтвердження. Триває з'ясування, і ще немає можливості це підтвердити або ж спростувати, крім того, що росіяни вже не вперше вчиняють воєнні злочини. Вони понесуть за це відповідальність», – заявив він.

Нагадаємо, 18 лютого окупанти розстріляли двох українських захисників, які потрапили у полон на сході України.

Раніше повідомляли, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції російські окупанти втратили понад 47 тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: