Під час нічної атаки окупанти використали БПЛА невстановленого типу

Читать на русском
Під час атаки в ніч на 28 квітня російські військові використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, це був розвідувальний дрон.
facebook com Taclbery

Під час атаки в ніч на 28 квітня російські військові використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, це був розвідувальний дрон.

Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

За його словами, безпілотники невстановленого типу, що були застосовані росіянами проти України цієї ночі, належать до категорії розвідувальних.

«Це розвідка. Вони постійно вишукують об’єкти для можливих атак і фактично чи не щодня окупанти їх втрачають, бо постійно йде бойова робота, постійно їх збивать Сили оборони і над Миколаївською, і над Херсонською, і над Одеською областями», – розповів речник.

Плетенчук наголосив, що на фронті окупанти використовують різноманітні типи дронів

«Це зазвичай «Орлан-10», дрони Zala, дрони SuperCam. Набагато рідше можна побачити «Форпост» або Mohajer-6 іранського виробництва. Mohajer-6 здебільшого працює над акваторією Чорного моря», – додав він.

Нагадаємо, у ніч проти неділі, 28 квітня, росіяни здійснили атаку на Україну, застосувавши безпілотники та ракети. Сили протиповітряної оборони України знищили п'ять ворожих БПЛА.

А у суботу, 27 квітня, українські бійці з легкомоторної авіації збили розвіддрони рф над Одещиною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: