Блокада польського кордону: у черзі очікує понад 3 тис. вантажівок

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 17 лютого, польські фермери продовжують протест та блокаду на 6 напрямках, де очікують близько 3,3 тисячі вантажівок.
Укрінформ

Станом на сьогоднішній ранок польські фермери продовжують блокаду на 6 напрямках, де на в'їзд в Україну очікують близько 3,3 тисячі вантажівок.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемарафону.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Станом на ранок сьогодні, в чергах по той бік кордону, в напрямку нашої держави, в сукупності по цих шести напрямкам, перебуває десь 3300 вантажних транспортів», – повідомив він.

Також тисячі фур перебувають в черзі на виїзд з України, але в цьому випадку, водіям не потрібно фізично перебувати на кордоні завдяки «єЧерга», очікуючи, вони можуть знаходитись в більш комфортних місцях.

Найбільшу чергу наразі спостерігають у пункті пропуску «Краківець» – близько 1600 вантажівок, а також у напрямку пункту пропуску «Ягодин», де перебуває близько 550 вантажівок.

Нагадаємо, 16 лютого польські фермери почали блокувати рух для вантажних транспортних засобів у пункті пропуску «Корчова – Краковець» на кордоні з Україною.

На 20 лютого вони з профспілки «Солідарність» анонсували блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: