Польські фермери анонсували повну блокаду кордону з Україною

Читать на русском
Польські фермери мають намір заблокувати усі пункти пропуску на кордоні з Україною. Масштабну акцію протесту заплановано на 20 лютого.
Фото: twitter.com/MRiRW_GOV_PL

Польські фермери із профспілки «Солідарність» мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Відповідна інформація з'явилася на сайті профспілки фермерів.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Акцію заплановано на 20 лютого. Цього дня польські фермери хочуть заблокувати усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні колії до залізничних перевалочних станцій та морських портів.

За версією поляків, страйк, який розпочався 9 лютого, «зустрів безпрецедентну підтримку» з боку сільськогосподарської спільноти та громадян.

У зв'язку з цим фермери закликали громадськість підтримати акцію, щоб зупинити «неконтрольоване надходження товарів з України, які імпортуються через відкриття кордону ЄС з цією країною».

Нагадаємо, станом на ранок 13 лютого польські фермери блокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. Крім того, сьогодні поляки тимчасово не пропускали фури через ПП «Корчова-Краківець». У чергах стоїть понад тисячу вантажівок.

11 лютого польські фермери біля кордону зупинили три українські фури і висипали зерно на дорогу, поліція розпочала розслідування. Міністр сільського господарства Польщі вибачився перед Україною за інцидент та заявив, що фермери не стримали емоцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: