У Нацполіції повідомили, скільки російських військових засуджено в Україні

Читать на русском
В Україні за злочини засуджено 22 російських військовослужбовців. Також понад 2 тисячі отримали підозри.
фото Нацполіція

Національна поліція України повідомила про підозру майже 2,5 тисячам окупантів, а 22 російських військовослужбовців засуджено за обстріл гуманітарних та евакуаційних колон, зґвалтування та інші воєнні злочини.

Про це заявив перший заступник голови Нациполіції України, начальник ДСУ Нацполіції України Максим Цуцкірідзе в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«Визнаємо, що воєнний агресор сильний, а більшість воєнних злочинців перебувають або на окупованій території України, або в рф. Але все ж таки ми розкриваємо злочини і на сьогодні маємо вже 2 тис. 400 підозр», – зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, у переважній більшості випадків йдеться про заочну процедуру притягнення до відповідальності. Але є й очні підозри. А 22 російських військовослужбовців вже засуджено.

Він також розповів, що серед тих, хто перебуває в СІЗО в Україні, є медійно відомі російські окупанти Андрій Медведєв і Микола Карташов, щодо них проводять судове слідство.

Нагадаємо, слідчі Національної поліції відкрили понад 111 360 кримінальних проваджень за фактами злочинів армії росії. У грудні росіяни розстріляли ще трьох українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: