Росіяни розстріляли ще трьох українських військовополонених

Читать на русском
Поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області окупанти взяли у полон трьох українських захисників та розтріляли їх.
Колаж 24 каналу

Війська рф вчинили черговий воєнний злочин в Україні. Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених під Запоріжжям. Українські правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора 27 грудня.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

За даними слідства, військовослужбовці армії рф у грудні 2023 року під час бойового зіткнення із Силами оборони України поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області взяли у полон трьох українських захисників. Через годину, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, окупанти їх розстріляли.

Відео розстрілу з'явилось в інтернеті.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі управління СБУ у Запорізькій області.

Нагадаємо, це вже не перший випадок розстрілу українських військовополонених. Так, у грудні росіяни розстріляли двох українських військовослужбовців на Донеччині. Україна звернулася до Червоного Хреста та ООН через розстріл полонених солдатів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: