Міністри оборони країн ЄС підтвердили готовність поставити ЗСУ понад мільйон артснарядів

Читать на русском
ЄС у цьому році поставить Україні понад 1 млн артилерійських снарядів. Вже до кінця березня ЗСУ отримають 500 тисяч боєприпасів.
фото: REUTERS

На неформальній зустрічі у Брюсселі міністри оборони країн ЄС домовилися, що виконають свою обіцянку поставити в Україну понад 1 мільйон артилерійських снарядів до кінця 2024 року.

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур (Hanno Pevkur) у Twitter.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

«Ми щойно домовилися з міністрами оборони ЄС, що виконаємо свою обіцянку поставити в Україну 1 млн артилерійських снарядів. До кінця березня буде доставлено понад 0,5 млн снарядів. Понад 1,1 млн снарядів до кінця 2024 року. Виробничі потужності ЄС зростуть до 1,5 млн до кінця 2024 року», – написав Певкур.

Навесні минулого року країни Євросоюзу спільно домовилися відправити в Україну мільйон снарядів до березня 2024 року.

Нагадаємо, у листопаді глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не передасть Україні обіцяні 1 млн боєприпасів до березня.

Цього тижня Bloomberg написав, що ЄС зможе надати Україні до березня лише 600 тисяч снарядів, а не мільйон, як було обіцяно раніше. Це відбувається на тлі постійних затримок виробництва та виснаження запасів.

У МЗС України запевнили, що шукають постачання снарядів одразу кількома шляхами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: