Україна працює над різними шляхами отримання боєприпасів – Кулеба

Читать на русском
Україна постійно працює над тим, щоб забезпечити постачання боєприпасів для ЗСУ із різних джерел.
Фото: AP

Україна шукає снаряди та зброю для армії одразу в кількох місцях. І якщо Київ не отримає достатньої кількості боєприпасів з одного місця, то працює над іншими шляхами їх постачання.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю ВВС Newsnight.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

«Немає жодної ситуації, яка не має рішення. Якщо не отримаємо достатньо боєприпасів з одного місця, ми працюємо над іншим, звідки їх можна отримати», – сказав Кулеба.

Він підкреслив, що якою б не була для партнерів ціна підтримки України – ціна вирішення ситуації у світі у разі, якщо Україна не переможе, буде значно вищою.

«ЄС демонструє свою здатність приймати великі рішення самостійно і це добре. Ми також продовжуємо працювати з двома партіями у США, щоб переконатися, що необхідні рішення будуть ухвалені», – зазначив міністр.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що українські військові на фронті стикаються з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом. Це одна із головних проблем.

У січні стало відомо, що Євросоюз поставить Україні до березня 600 000 снарядів, а не мільйон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: