Умєров назвав одну з головних проблем ЗСУ для прогресу на фронті

Читать на русском
Вирішення проблеми з дефіцитом боєприпасів дасть набагато більше можливостей для прогресу на полі бою, заявив глава Міноборони.
t.me/ministry_of_defense_ua

Українські військові на фронті стикаються з дефіцитом боєприпасів та снарядним голодом. Ці дві проблеми гальмують прогрес на полі бою.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на відкритті артилерійської Коаліції у Парижі, повідомило військове відомство у четвер, 18 січня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Дефіцит боєприпасів та снарядний голод – це надзвичайно актуальна проблема, з якою зараз стикаються наші Збройні сили. Нам потрібно разом знайти спосіб вирішити цю проблему. Збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу безпеку. Нашу спільну безпеку», – сказав він.

За словами Умєрова, що більше снарядів – то набагато більше можливостей для сталого прогресу на полі бою. А це наблизить нашу перемогу.

Умєров констатував, що армія рф набагато перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, і на різних ділянках фронту та на етапах бойових дій росіяни випускали в 5-10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили. За його словами, як свідчить ситуація на полі бою, сучасну артилерію нічим не замінити.

Тому, за його словами, посилення артилерійського потенціалу є однією з ключових потреб України, щоб виграти цю війну.

Нагадаємо, Франція заявила про готовність постачати Україні до 50 авіабомб A2SM та 3 тисячі снарядів щомісяця до кінця 2024 року.

Також повідомлялося, що Україна почала виробляти зброю за стандартами НАТО та вдвічі збільшила випуск боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: