У Румунії знову впав «шахед», яким росія атакувала Одещину

Читать на русском
У Румунії сьогодні вночі впав дрон, який атакував Україну. Це сталося за 6,5 кілометрів від українського кордону.
Getty Image

Сьогодні вночі під час атаки росіян на Україну один із ударних дронів впав на територію Румунії. Це вже далеко не перший подібний інцидент.

Про це повідомило Міністерство оборони Румунії.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

У ніч проти четверга російські безпілотники, які атакували Україну, порушили повітряний простір НАТО над Румунією і по тривозі були підняті в повітря німецькі винищувачі Eurofighter.

Місцеві ЗМІ писали про те, що під час хвилі ударів по півдні України було зареєстровано до 70 російських безпілотників типу Shahed 136, один із яких вибухнув над повітряним простором Румунії.

Міністерство оборони Румунії підтвердило, що на їхній території знову впав дрон. Це сталося у дельті Дунаю біля румунського села Грінд, за 6,5 кілометра від українського кордону. На місці падіння утворилася вирва 1,5 метра.

У румунському відомстві вважають, що це безпілотник росіян.

До цього в Румунії падали російські дрони під час атаки на Одещину у жовтні та вересні.

Нагадаємо, росія понад шість годин атакувала Одеську область ударними дронами. Внаслідок падіння уламків збитих БПЛА пошкоджено гуртожиток. Постраждали 11 людей, з них 3 дитини.

Після обстрілу Одеси росіяни атакували Ізмаїльський район, направивши туди понад 20 ударних дронів. Їхньою метою була припортова інфраструктура.

Всього з вечора росіяни запустили 42 ударні безпілотники, 41 був збитий силами ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: