У Румунії знову знайшли ймовірні уламки російського дрону

Читать на русском
У Румунії знову знайшли уламки безпілотника після нічної атаки росіян на Ізмаїльський район на Одещині.
observatornews.ro

У Румунії, в районі населених пунктів Нуферу та Вікторія в окрузі Тулча, було знайдено фрагменти, які можуть належати російському безпілотнику.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони країни.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

«Екіпаж вертольоту IAR 330 Puma ВПС Румунії, який вилетів з авіабази Михайло Когелнічану в середу, 13 вересня, в районі населених пунктів Нуферу та Вікторія, виявив фрагменти, які можуть належати дрону, розкидані на площі кілька десятків метрів», – йдеться у повідомленні.

На місце виявлення уламків було направлено ще один гелікоптер ВПС для збирання доказів для експертизи.

Раніше Міноборони Румунії засудило атаки росії на цивільну інфраструктуру українських портів на Дунаї, заявивши, що вони невиправдані та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, цієї ночі росіяни випустили 44 дрони-камікадзе, основним напрямком для удару став Ізмаїльський район Одеської області. Внаслідок атаки було пошкоджено припортову та цивільну інфраструктуру, 7 осіб постраждали.

Раніше в Румунії вже знаходили уламки російських дронів. На прикордонній з Україною території, навпроти Ізмаїла, влада навіть почала будувати укриття.

У НАТО не вважають, що падіння дронів на території Румунії було спричинене навмисним нападом з боку росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: