Євросоюз продовжить тимчасовий захист для українців – Стефанішина

Читать на русском
Представники України та ЄС домовилися про продовження статусу тимчасового захисту для українців, які перебувають на території блоку.
Фото: РБК-Україна

Представники України та Європейського Союзу домовилися про продовження статусу тимчасового захисту для українців, які перебувають на території країн-членів блоку.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, її цитує Укрінформ.

В яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з УкраїниНайбільше працевлаштованих українських біженців – у Польщі. Дані з інших країн Європи – на інфографіці.

За її словами, наразі безпекові умови не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення, крім цього.

«Я перебуваю у постійному діалозі з комісаром ЄС з міграції та внутрішніх справ із самого 24 лютого 2022 року, кожні три місяці оцінюємо ситуацію. Ми неодноразово обговорювали з нею питання повернення українців, продовження рішення про тимчасовий захист. Я вчора мала з нею розмову. Ми прийняли рішення, що статус тимчасового захисту буде продовжений», – розповіла Стефанішина.

Очікується, що в майбутньому статус тимчасового захисту переглядатиметься таким чином, щоб відбувався плавний процес повернення українців.

Віце-прем'єрка також додала, що статус тимчасового захисту не пов'язаний із питаннями мобілізації та реєстру військовозобов'язаних.

«Ми зафіксували це вчора на переговорах. Є наш внутрішній процес, нам потрібно забезпечити облік військовозобов'язаних. Це здійснюється через низку дипломатичних кроків по лінії дипломатичної, консульської роботи», – наголосила Стефанішина.

Нагадаємо, ми повідомляли, що тимчасовий захист для українців до березня 2025 року вже продовжили Чехія, Швейцарія, Данія, Литва та Словаччина. Польща продовжила термін перебування для українських біженців до 30 червня 2024 року.

Раніше «Слово і діло» розповідало, в яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: