Швеція виділила нову мільйонну допомогу на оборону України

Читать на русском
Швеція передає 28 млн євро, з яких 18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України.
фото 24 канал

Уряд Швеції виділив 28 млн євро на підтримку обороноздатності України.

Про це повідомила пресслужба уряду Швеції.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Повідомляється, що 18 млн євро буде передано трьом коаліціям в рамках Контактної групи з оборони України, а 10 млн євро - до Фонду НАТО для України.

За словами міністра оборони Швеції Поля Йонсона, шведська підтримка поступово переходитиме до закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні.

«Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування та посилення можливостей українських ВМС», – зазначив він.

Так, Швеція спрямує 5 мільйонів євро на користь коаліції з розмінування, які будуть спрямовані на спільні закупівлі обладнання та навчання українського персоналу.

Три мільйони євро виділяють на коаліцію морської безпеки, яка підвищує потенціал України у галузі безпечних морських перевезень у Чорному морі, а також розширює можливості українських ВМС.

А 10 мільйонів буде передано коаліції безпілотників.

Нагадаємо, у Міноборони Швеції не виключають постачання Gripen для України. Раніше повідомлялося, що Швеція надасть 30 млн євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: