Ворог за день завдав понад 20 ударів по Нікопольщині: є загиблі, серед постраждалих – діти

Читать на русском
Російська окупаційна армія протягом четверга, 9 травня, завдала понад двох десятків ударів по Нікопольському району.
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Російська окупаційна армія протягом четверга, 9 травня, завдала понад двох десятків ударів по Нікопольському району.

Про наслідки атак розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

Терор «повторних ударів»: росія вдається до інтервальних обстрілів цивільних об’єктів з метою знищення рятувальниківРосія часто вдається до тактики подвійних ударів, націлених на рятувальників, медиків та поліцейських, які першими прибувають на місце обстрілу. Це вважається воєнним злочином.

«Вкрай важкий день для Нікопольщини. Зранку і до вечора – суцільні удари. Артилерією, РСЗВ «Град», дронами-камікадзе. Загалом – понад два десятки атак», – повідомив він.

За останніми даними, найбільше від ворожих атак постраждав районний центр – там загинули двоє людей, ще восьмеро мирних жителів, у тому числі двоє дітей, отримали поранення та травми.

Внаслідок ударів у Нікополі пошкоджено 8 багатоповерхових житлових будівель та 25 приватних будинків, 16 господарських будівель, теплиці, майже 30 сонячних панелей, лінії електропередач та газопровід.

«Понівечені садочок, пожежна частина, будівля благодійної організації, банк, магазини. Потрощені з десяток авто. Зокрема, службовий транспорт рятувальників і «швидка»», – додав Лисак.

Ворог також бив по Марганецькій, Покровській, Червоногригорівській та Мирівській громадах. В останній пошкоджено приватний будинок, господарську споруду та електромережі.

Нагадаємо, вчора росіяни вдарили по школі та стадіону у Салтівському районі Харкова. Внаслідок ворожої атаки постраждали 7 людей, у тому числі діти.

Також повідомлялося, що окупанти атакували критичну та залізничну інфраструктуру Херсона.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: