Російська ФСБ отримала завдання ліквідувати Пригожина – Буданов

Читать на русском
Завдання ліквідувати Пригожина після спроби бунту отримала ФСБ, повідомив Буданов. Він не має однозначної відповіді, чи вдасться це реалізувати.
Фото: УП

Російська ФСБ після спроби збройного заколоту отримала завдання ліквідувати засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Про це в інтерв'ю американському журналісту сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

«Ми знаємо, що завдання вбити Пригожина доручили ФСБ. Чи будуть вони успішними в цьому? Час покаже. Так чи інакше, всі потенційні замахи на вбивство не будуть швидкими. Їм знадобиться певний час, щоб розробити відповідні підходи і досягти етапу, коли вони будуть готові до масштабної операції. Але я хотів би підкреслити, що це велике відкрите питання. Чи вдасться їм це здійснити? Чи наважаться вони виконати цей наказ?», – цитує Буданова пресслужба ГУР.

Він зазначив, що для України корисні будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію усередині росії.

«Ми не можемо говорити про їхній серйозний вплив [на війну росії проти України], оскільки всі ці події тривали дуже короткий період часу. Втім, було завдано певної шкоди військово-космічним силам росії. По-друге, ми не очікуємо на появу ПВК «Вагнер» в Україні як окремого суб'єкта, який виконує власні операції. І я вважаю, що цей фактор для нас є досить важливим», – додав Буданов.

Нагадаємо, аналітики припускали, що Євгенія Пригожина можуть ліквідувати в Білорусі.

Раніше Буданов пояснив, чому Пригожин скасував свій «похід на Москву».

За інформацією європейської розвідки, російські спецслужби могли заздалегідь знати про підготовку бунту «вагнерівцями» і сподівалися на успіх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: