Пригожина можуть ліквідувати в Білорусі – CNN

Читать на русском
Пригожину можуть ліквідувати в Білорусі, оскільки він становить небезпеку для путіна. А самому російському президенту доведеться впоратися з наслідками найсерйознішого виклику його владі.
Фото: EPA

Криза в росії була вирішена так само швидко, як вона з'явилася, але спроба повстання навряд чи залишиться без наслідків. Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який вирушить до Білорусі, «намалював мішень у себе на спині», а володимиру путіну доведеться впоратися з наслідками найсерйознішого виклику його владі.

Про це пише CNN.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

Угода, укладена між Пригожиним та російською владою за посередництва Олександра Лукашенка, передбачає, що кримінальну справу проти Пригожина буде припинено, а сам він поїде до Білорусі. Залишається незрозумілим, яку роль тепер «вагнерівці» відіграватимуть у війні проти України, а також те, чим Пригожин займатиметься у Білорусі.

За словами експертів, небезпека для ватажка «Вагнер» не минула. «Путін не вибачає зрадників. Навіть якщо путін скаже: «Пригожин, їдь до Білорусі», він все одно зрадник, і я думаю, що путін цього ніколи не пробачить», — сказала експертка з росії Джилл Догерті.

На її думку, Пригожина можуть ліквідувати в Білорусі: оскільки поки він має якусь підтримку, «він становить загрозу, де б він не знаходився».

Путін зараз також стикається з реальними проблемами. За словами експертів, хоча російський президент пережив повстання, тепер він «виглядає слабким» – не лише для світу та своїх ворогів, а й для свого народу та збройних сил. Це може становити ризик, якщо у Москві знайдуться скептики чи суперники, які побачать можливість підірвати позиції путіна.

«Якби я була путіним, я б турбувалася про тих людей на вулицях Ростова, які вітають «вагнерівців», які йдуть», — сказала Догерті.

«Чому рядові росіяни на вулиці вітають людей, які щойно спробували здійснити переворот? Це означає, що, можливо, вони їх підтримують або вони їм подобаються. Що б це не було, це дуже погані новини для путіна», – додала вона.

Нагадаємо, ще вранці 24 червня ЗМІ писали, що путін наказав силовикам ліквідувати Пригожина, а його найманців збираються амністувати.

Увечері Пригожин погодився зупинити рух своїх бойовиків до Москви. У Кремлі розповіли деталі угоди із ним.

На думку аналітиків, угода, укладена з російською владою за посередництва Олександра Лукашенка, позбавляє Пригожина контролю над «Вагнером».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: