До критичного рівня води залишається ще 50-60 см: названо дату піку повені у Києві

Читать на русском
Пік повені у Києві буде орієнтовно 22 квітня. Цього року рівень води у Дніпрі на 0,5-1 метр перевищує торішній.
Фото: РБК-Україна

Пік весняної повені у Києві, за даними Укргідрометцентру, орієнтовно очікується 22 квітня.

Про це повідомляє столична адміністрація.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

На сьогодні, 17 квітня, рівень води у Дніпрі становить 9359 см (критичний рівень – 9415 см). «До критичного рівня води лишається ще 50-60 см. Ми розуміємо, що вода може сягнути цього рівня, тому проводимо додаткові тренування сил цивільного захисту, рятувальників та всіх служб, які можуть бути задіяні у наданні допомоги мешканцям», – розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

Зараз у Києві підтоплено острів парку «Муромець», Гідропарк, Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Цього року рівень води на 0,5-1 метр перевищує торішній.

Головна причина підтоплень – це весняна повінь та регулярні опади. Зазвичай рівень Дніпра у Києві регулювався за рахунок роботи каскаду дніпровських ГЕС. Проте зараз Каховська ГЕС не працює у повному технологічному режимі, тож інші греблі намагаються скоригувати цю ситуацію.

Нагадаємо, раніше у ДСНС розповіли, скільки домогосподарств та будинків підтоплено в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: