Поліція відкрила справу щодо руйнувань у Лаврі після «хазяйнування» УПЦ МП

Читать на русском
Працівники мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської Лаври, як непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.
Мінкульт

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо руйнувань на території Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

«До поліції звернулися представники Міністерства культури із заявою щодо виявлення пошкоджень та руйнувань одного із корпусів. На даний час правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працівники мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської Лаври, як непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

Розслідують справу за статтею про умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин.

«Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого», - додали у поліції.

Нагадаємо, 12 квітня комісія Міністерства Культури та інформаційної політики почала працювати у Києво-Печерській Лаврі. Тоді там виявили руйнування приміщень.

На початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель із представниками УПЦ московського патріархату. Йдеться про споруди нижньої Лаври, де розташований чоловічий монастир. Договір про оренду Успенського собору, що входить до списку будівель верхньої Лаври, закінчився 31 грудня 2022 року. З 5 січня храм повернули в управління держави

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: