Зняття недоторканності. Парубій анонсував зміни для нардепів

Читать на русском
Андрій Парубій пообіцяв невідкладно поставити на голосування зміни до Конституції, які знімуть недоторканність із депутатів, щойно відповідне рішення отримає підтримку КС.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв невідкладно поставити на голосування зміни до Конституції, які знімуть недоторканність із депутатів, щойно відповідне рішення отримає підтримку Конституційного суду.

Про це він розповів журналістам у кулуарах парламенту в четвер, 22 березня, пише «Слово і Діло».

Притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Савченко: як голосували нардепиАрешт Надії Савченко сьогодні схвалила Верховна Рада. Слово і Діло розбиралось, як голосували фракції та групи.

Він зазначив, що, на його переконання, Рада має зняти недоторканність із кожного депутата, щоб не затягувати розслідування Генеральної прокуратури щодо народних обранців.

«Гарантую вам, щойно буде рішення Конституційного суду, я невідкладно внесу до зали вже на друге читання зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів», – заявив Парубій.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко пропонує скасувати депутатську недоторканність із 2020 року. Проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції під номером 7203 він зареєстрував у Верховній Раді 17 жовтня.

Водночас у парламенті також зареєстрований законопрект №6773 авторства 158 народних депутатів, що передбачає скасування недоторканності негайно.

Нагадаємо, сьогодні, 22 березня, Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт Надії Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: