Луценко планує позбавити недоторканності Бакуліна – ЗМІ

Читать на русском
Наступним народним депутатом, з якого ГПУ проситиме зняти недоторканність, може бути Євген Бакулін від Опозиційного блоку.

Наступним народним депутатом, з якого ГПУ проситиме зняти недоторканність, може бути Євген Бакулін від «Опозиційного блоку».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на власне джерело.

Бакулін украв з «Нафтогазу» 4 млрд - АваковМіністерство внутрішніх справ затримало голову НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір восени внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради у справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Нагадаємо, Генпрокуратура скерувала до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів. Згодом Луценко повідомив, що для цього є достатньо доказів.

Євген Бакулін очолював НАК «Нафтогаз України» в 2007 році та в 2010-2014 роках. За даними українських ЗМІ, Бакулін причетний до закупівлі так званих вишок Бойка, придбаних за завищеною вдвічі ціною (по $400 млн за кожну).

Раніше Луценко заявив, що слідство ґрунтувалося на викривальних показаннях колишнього заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександра Кацуби. Він пішов на угоду зі слідством. За інформацією генпрокурора, він виклав на кількох десятках сторінок свідчення про своє членство в організованому злочинному угрупованні. Також він компенсував 100 млн грн.

Як відомо, нардеп Євген Бакулін перебуває за межами України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: