«Вишки Бойка» обійшлися Україні в 200 млн збитку

Читать на русском

Збиток України від закупівель в 2011 році «Чорноморнафтогазом» бурових установок за завищеними цінами склав 200 млн гривень.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит «Українських новин», інформує «Слово і Діло».

Зокрема, слідством встановлено, що у 2011 році посадові особи НАК «Нафтогаз», ПАТ ДАТ «Чорноморнафтогаз» і Міненерго України за попередньою змовою уклали договір із зарубіжними фірмами Нighway Investment Processing і Riga Shipyard на придбання 2 платформ, в результаті чого державі було завдано збиток в сумі більше 200 млн гривень.

При цьому в ГПУ зазначили, що вказані компанії знали, що закупівля самопідйомних плаваючих бурових установок «Платформи морські» відбувається за завищеними цінами.

Розслідування цього злочину ведеться за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Однак на сьогоднішній день, в рамках цього кримінального провадження, Генеральна прокуратура ще не встановила підозрюваних у вчиненні злочину.

У червні Генпрокуратура повідомила, що в кримінальному провадженні за фактом порушень при закупівлі бурових вишок екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко фігурує лише як свідок.

Як відомо, Бойко очолив виборчий список «Опозиційного блоку», в який об'єдналися шість партій на чолі з колишнім головою АП Сергієм Льовочкіним. До слова, з 95 обіцянок одіозного екс-міністра, зафіксованих в системі «Слово і Діло», невиконаними виявилися більше половини - 54.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: