Будівництво метро в Харкові: з'ясувалося, скільки грошей виділив ЄБРР

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) нададуть 330 мільйонів євро на подальше будівництво харківського метрополітену.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) нададуть 330 мільйонів євро на подальше будівництво харківського метрополітену.

Відповідні угоди підписала 11 грудня голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу адміністрації.

Якби мери виконували всі свої обіцянки. Як би змінився Харків?«Слово і Діло» уявило, як би виглядав Харків, якби Геннадій Кернес втілив в життя обіцяне.

Церемонія підписання угод відбулася в Адміністрації президента України.

«Щойно (11 грудня – ред.) були підписані фінансові угоди щодо подальшого будівництва харківського метрополітену. Ресурси нададуть Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк. Дякуємо президенту України, уряду та міжнародним фінансовим організаціям за підтримку розвитку регіону», – зазначила Світлична.

За її інформацією, на будівництво метро, ​​відповідно до підписаних угод, будуть спрямовані 330 млн євро: по 160 млн від ЄБРР та ЄІБ і ще 10 млн – із бюджету міста Харкова.

Рік на посаді губернатора Харківської області: як виконує обіцянки Юлія СвітличнаАналітики «Слова і Діла» розібралися, які свої обіцянки за рік на посаді керівника Харківської області виконала Юлія Світлична.

«Це дозволить побудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо й придбати новий рухомий склад – 85 вагонів», – повідомила глава ОДА.

Реалізація проекту почнеться після підписання відповідних угод КП «Харківський метрополітен» і міськрадою.

«Сьогоднішній день (11 грудня – ред.) чітко продемонстрував довіру до Харківщини. Працюють із тими, кому довіряють і хто дає результат», – зазначила Світлична.

Раніше президент Петро Порошенко відкрив міст у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: