В окупованому Криму зносять старе мусульманське кладовище під будівництво дитячого табору

Читать на русском
Старе мусульманської кладовище Гурзуф-Азіз знаходиться вище пляжу Гурівські камені в прибережній зоні Артеку.

На території старого мусульманського кладовища «Гурзуф-Азіз» у Криму російські окупанти почали зведення нового корпусу табору «Артек».

Про це повідомляє «Крим Реалії», передає «Слово і Діло».

«Гурзуф, на момент початку 19 століття, було абсолютно моноетнічним кримськотатарським селом. І це, взагалі-то, плювок в обличчя всьому кримськотатарському народу. Це дуже страшно, коли кладовища зносяться і не враховуються інтереси корінного народу, який тут сформувався у Криму і жив на цій території», - заявила історик Гульнара Бекирова.

Старе мусульманської кладовище «Гурзуф-Азіз» знаходиться вище пляжу «Гурівські камені» в прибережній зоні «Артеку». З моменту депортації кримських татар до Середньої Азії воно перебуває в запустінні.

Підконтрольна Кремлю влада Криму знайшла застосування ділянці землі і взимку 2017 року сюди приїхала будівельна техніка.

Раніше народний депутат і лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Меджліс пропонував низку заходів щодо захисту Криму ще в 2008 році.

Також відзначимо, до 10 грудня кримські татари мають намір зібрати мільйон підписів по всьому світу під зверненням до міжнародного співтовариства з вимогою деокупації Криму.

За даними Держприкордонслужби кількість українців, які в'їжджають на територію окупованого Росією Криму продовжує знижуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: