У НАЗК зірвали перевірку е-декларації судді, яка виправдала Радецького

Читать на русском
На засідання НАЗК було винесено проект рішення про відмову у повній перевірці декларації судді Печерського районного суду Києва Христини Тарасюк.
Руслан Радецький

Національне агентство з питань запобігання корупції не змогло почати повну перевірку електронної декларації судді Печерського районного суду Києва Христини Тарасюк.

Про це повідомляють «Українські Новини», передає «Слово і Діло».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до НАЗК з проханням почати перевірку е-декларації Тарасюк, проти якої Національне антикоррупционое бюро веде розслідування за підозрою в незаконному збагаченні.

Як повідомляється, Тарасюк виправдала заступника глави НАЗК Руслана Радецького у водінні в нетверезому стані.

Лист від САП розписали на Радецького, і він готував проект рішення щодо судді Тарасюк.

На засідання НАЗК 24 квітня було винесено проект рішення про відмову у повній перевірці декларації Тарасюк. Перед голосуванням Радецький заявив, що в цьому питанні у нього конфлікт інтересів, і він не буде голосувати.

В підсумку рішення щодо судді не було проголосовано.

За словами співрозмовника, Радецький повинен був повідомити про наявність конфлікту інтересів відразу, як тільки отримав прохання САП, і не мав права займатися підготовкою відповідного проекту рішення. Згідно ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення, неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів передбачає штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1,7−3,4 тис. грн).

Зазначимо, за повідомленням народного депутата, голови антикорупційного кометета ВР Єгора Соболєва, НАЗК досі не почало перевірку е-декларацій топ-чиновників.

Через кілька днів у НАЗК знову заявили про початок перевірки декларацій Порошенка, Гройсмана і Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: