У НАЗК знову взялися за перевірку декларацій Порошенка, Гройсмана і Кабміну

Читать на русском
У НАЗК розповіли, що ще не завершили перевірка декларацій за 2015 рік, тому планують перевіряти декларації одразу за два роки.

Національне агентство з питань запобігання корупції починає перевірку декларацій президента, прем'єра та членів уряду за 2016 рік.

За відповідне рішення члени НАЗК проголосували на позачерговому засіданні в понеділок, 24 квітня, передає «Українська правда», повідомляє «Слово і Діло».

На засіданні зібралися всі чотири члена НАЗК. Відповідальний за цей напрямок член НАПК Руслан Радецький пояснив, що зараз стартує перевірка декларацій за 2016 рік, хоча перевірка декларацій 2015 року цих чиновників ще не завершилася.

«З низки незалежних від нас причин, перевірка декларацій 2015 року ще не завершилася, але вже подані декларації за 2016 рік, і суспільство вимагає їх перевірки. Я думаю, що це навіть плюс, тому що ми зможемо порівнювати дві декларації», – розповів Радецький.

Водночас, члени НАЗК запевнили, що старт нових перевірок декларацій не скасовує перевірку всіх декларацій за 2015 рік.

Нагадаємо, що два місяці тому НАЗК вже прийняло рішення про старт з 23 лютого перевірки електронних декларацій Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету міністрів.

Також зазначимо, депутат Верховної Ради Вадим Кривохатько від фракції «Блок Петра Порошенко» пропонує зобов'язати всіх колишніх президентів подавати електронні декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: