НАЗК закрило доступ до е-декларацій військових прокурорів

Читать на русском
НАЗК закрило публічний доступ до е-декларацій прокурорів і членів їх сімей на прохання Матіоса.
Наталя Корчак

Національне агентство по запобіганню корупції (НАЗК) закрило публічний доступ до електронних декларацій прокурорів військової прокуратури та членів їх сімей на вимогу головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це на брифінгу заявила голова НАЗК Наталія Корчак, передає «Слово і Діло».

«Ми вперше отримали такий документ, який обов'язково повинен бути виконаний... Ця постанова Матіоса має термін дії, тобто вона не постійно в часі», - сказала Корчак.

За словами Корчак, головний військовий прокурор підписав постанову про закриття даних електронних декларацій прокурорів військової прокуратури та членів їх сімей для забезпечення їх безпеки.

«Декларації закриті в публічному доступі, декларації в базі даних є для доступу наших співробітників», — уточнила Корчак.

Дані електронної декларації стануть відкритими після звернення Матіоса про дозвіл на їх відкриття. За словами Корчак, декларації можуть стати відкритими після завершення кримінальних проваджень у зв'язку з якими приймалися заходи (закриття даних електронної декларації) щодо співробітників військової прокуратури і членів їх сімей.

Нагадаємо, що НАЗК розподілило кошти на держфінансування партій.

Раніше Корчак заявила про готовність піти у відставку.

29 березня 2017 року народний депутат Віталій Купрій пообіцяв подати заяву про злочин щодо роботи реєстру е-декларацій та дотримався свого слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: