У Сумській області оперативники затримали учасника «схеми Курченка»

Читать на русском
У Сумській області оперативники СБУ затримали учасника злочинного угруповання Сергія Курченка.
Служба Безпеки України

Оперативники СБУ в Сумській області затримали учасника злочинного угруповання, яке діяло під керівництвом олігарха Сергія Курченка.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

Як наголошується в повідомленні, правоохоронці встановили, що в Охтирському районі переховується підозрюваний у незаконному заволодінні коштами Нацбанку України в сумі майже 800 млн грн. В ході спецоперації він був затриманий.

В даний час вирішується питання про його відправлення в Київ і обрання судом запобіжного заходу.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо про те, що оголошений в Україні в розшук олігарх Сергій Курченко живе в Москві у великому будинку в Жуківці за 35 млн доларів, полює на Камчатці, куди літає приватними літаками, влаштував дружину в театр Олега Табакова і не платить зарплату підлеглим.

Операція «експропріація». Як СБУ допомагає Курченку забрати ДонбасОприлюдненням записів СБУ намагалося донести до населення, що блокада тільки на руку Януковичу і його поплічникам. У той час, як український бюджет втрачає від блокади і зупинки підприємств, Курченко будує свою промислову імперію.

Зазначимо також, що один з фігурантів кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету 1,2 млрд грн щодо ввезення в Україну 800 тисяч тонн нафтопродуктів уклав угоду з прокурором про визнання вини.

Самопроголошена «ДНР» має намір передати «націоналізовані» підприємства на підконтрольній території структурам українського бізнесмена Сергія Курченка.

А міністр оборони України Степан Полторак 19 вересня 2015 року запевнив, що в маєтку Курченка створять реабілітаційний центр для бійців АТО. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: