ГПУ: один з фігурантів «схеми Курченка» визнав свою вину

Читать на русском
У ході розслідування справи по схемі Курченка вже винесено перший вирок фігуранту операцій з нафтопродуктами.
винесено перший вирок

Один з фігурантів кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету 1,2 млрд грн щодо ввезення в Україну 800 тисяч тонн нафтопродуктів уклав угоду з прокурором про визнання вини.

Про це сказав прокурор Одеської області Олег Жученко, передає прес-служба прокуратури, пише «Слово і Діло».

«У ході розслідування злочинної схеми вже винесено перший вирок фігуранту операцій з нафтопродуктами», - повідомив прокурор.

За повідомленням прокуратури, підприємця, якого в лютому 2017 затримали в м. Дніпро співробітники управління СБУ в Одеській області, визнано винним в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область і підробці документів.

«З урахуванням визнання підозрюваним своєї вини і сприяння слідству між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в ході розслідування зазначеної кримінальної виробництва повідомлено про підозру трьом державним інспекторам Одеської митниці, а також колишнього керівника підконтрольної компанії та головному диспетчеру цього підприємства.

В ході розслідування накладено арешт на майно трьох підприємств і на чотири річкових танкера і баржі.

Операція «експропріація». Як СБУ допомагає Курченку забрати ДонбасОприлюдненням записів СБУ намагалося донести до населення, що блокада тільки на руку Януковичу і його поплічникам. У той час, як український бюджет втрачає від блокади і зупинки підприємств, Курченко будує свою промислову імперію.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Одеській області.

Нагадаємо, в лютому взяли під варту підприємця Сергія Костюка, причетного до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область в рамках «схем Курченка».

Також раніше апеляційний суд Києва підтвердив запобіжний захід втікач-ізнесменові Сергію Курченку у вигляді заочного арешту, залишивши в силі рішення Печерського районного суду столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: