У ВАСУ пояснили, чому відклали позов Шокіна до 20 квітня

Читать на русском
Судова колегія Вищого адміністративного суду України відклала розгляд позову Віктора Шокіна через відсутність його на судовому засіданні. Ні позивач, ні його представник не повідомили суд про причини неявки.
Віктор Шокін

Судова колегія Вищого адміністративного суду України відклала розгляд позову колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна на 20 квітня через відсутність його на судовому засіданні, а також його представників.

Про це повідомляє кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Ні позивач, ні його представник не повідомили суд про причини неявки.

Головуючий суддя Валентин Мороз заслухав думку сторін по справі і визначив відкласти розгляд позову на 20 квітня на 15.00.

Як повідомлялося, 29 березня 2016 року Верховна Рада дала згоду на звільнення президентом України Петром Порошенком генпрокурора Шокіна. 3 квітня Порошенко підписав указ про звільнення його з посади.

Віктор Шокін поновлюється на посаді. Хто з постмайданних генпрокурорів був найвідповідальніший?«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, хто з останніх генеральних прокурорів є найбільш відповідальним за власні обіцянки.

У травні генпрокурором України був призначений Юрій Луценко.

У березні поточного року Шокін подав позов у ВАСУ про визнання незаконними та скасування рішень про його звільнення, а також про відновлення в адміністративній посаді.

У справі зазначено, що позивач – Шокін, відповідачі – президент України Порошенко, Верховна Рада (представник відповідача – Микола Олефіренко).

У прес-службі ВАСУ агентству пояснили, що Шокін просить визнати незаконними та скасувати постанову Верховної Ради про надання згоди на його звільнення, а також відповідні укази президента. Крім того, екс-генпрокурор просить відновити його «адміністративної посади».

Зазначимо, що за свою каденцію на посаді генпрокурора Віктор Шокін дав 15 обіцянок, лише 4 з яких виконав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: