Верховна Рада звільнила Шокіна

Читать на русском
Сьогодні народні депутати України проголосували за звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.
Віктор Шокін

Сьогодні, 29 березня, народні депутати України проголосували за звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна.

За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Заступник голови фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв, виступаючи з трибуни ВР заявив, що Шокін не розслідував жодної справи проти корупціонерів або розстріли на Майдані.

«Справа «діамантових прокурорів» була останнім шансом розірвати кругову поруку в ГПУ й Сакварелідзе був останньою людиною, яка за це боролася», – сказав Соболєв. І додав, що «Самопоміч» голосуватиме за звільнення Шокіна.

Як повідомляло «Слово і Діло», народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» заявили, що їхня фракція прийняла рішення голосувати за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Нагадаємо, сьогодні Генеральна прокуратура України звільнила Давида Сакварелідзе, звинуватила його в службових порушеннях, а також скасувала його посаду.

Напередодні розгляду Верховною Радою заяви Віктора Шокіна про відставку глава ГПУ несподівано захворів.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що у вівторок, 29 березня, депутати розглянуть відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

«Слово і Діло» зафіксувало 16 обіцянок Шокіна, з яких 2 генпрокурор провалив, а 5 виконав.

Також нагадаємо, що зранку Віктор Шокін звільнив власного заступника Давіда Сакварелідзе через порушення закону «Про прокуратуру». Пізніше екс-заступник генпрокурора заявив, що о 15 годині дасть брифінг з цього приводу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: